1/31/2011

Adik Mee Sup Satu

Hai korang, (mood kurang cekap & mesra)
coz sejak balik semenanjung cuaca agak sejuk dek kerana hujan lebat berterusan sepanjang masa entah bila nak berhenti. Tengah malas - malas berhibernate atas katil tetiiba jer suara-suara  kekanak riang memanggil nama aku suh bersiap siap. " alang abah ajak makan mee sup kat tepi sawah" suara adik . Abah nie cam tau2 jer hasrat dihati nie yg aku nie mmg tengah kebulur dan kesejukkan. Memang dah lama aku tak gi warung leman yg mmg fames kat area2 Bukit Rambai, Klebang dan sewaktu dengannya. Warung nie fames dgn mknan yg best2 cam pau (bom2 pow), roti canai dan mee sup. Venue nie mmg strategik coz terletak kat tepi sawah yg sedap mata memandang klu lepak2 petang hari sambil menghirup udara fresh dan minum teh tarik. Sekali sekala dtg kedai nie dengan big family mmg menyeronokkan byk benda nak diborakan. Lets, cekidout....



Warung leman bukan kat tepi sawah yg ade tapak pendaratan alien tue k

Masa makan telah masuk, marilah kita sama-sama menunaikan tuntuan perut yg lapo (penuh ngn hawa nafsu di situ). Jgn lupa baca doa makan ek...

Mee sop mangkuk besau (Extra kuah jer)


Mee sop mangkuk kecik ( bagi mereka yg nak jaga badan)




Selepas beberapa seketika di Warung Leman.....

Cam biasa, hanya tinggal kuah saje...



Abibah bkn pemilik kedai, mampu menghabiskan 3 mangkuk... sorry pah :)

Dengarkan pantut nie, khas buat korang:

Gendang gendut tali kecapi,
Kenyang perut suka hati.
hahahahahhahahahahhaah
see u all at NEXT post " pagi hari di Kayu Hijau Gombak"..

1 comment:

aFiFaH aBdULLaH aBas said...

oooo.............abibah ea....hahah