4/27/2013

Praktikal Dah Abis Tapi

Assalamuaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam hujung minggu.


Selepas hampir sebulan aku duk ulang alik dari kampus pergi sekolah sejauh 36 km. BETUL 36 km jarak antara hostel dan sekolah. Mak ai sanggup tak sanggup ar driving sejauh itu semata-mata nak buat praktkal. Syukur allhamdulillah sangat sangat dengan limpah kurnia-Nya aku dan rakan-rakan sekereta berjaya mengharungi cabaran ini dengan baiknya. Dan apa yang penting sepanjang tempoh sebulan ini banyak benda yang aku belajar. Bak kata iklan terima kasih yang selalu di ulang-ulang dekat tv tue, ayat dia lebih kurang macam ini, "Pengalaman mengajar kita untuk menjadi matang bagi mengatasi masalah pada masa akan datang'. Sungguh benda yang akan menjadikan kita matang ialah pengalaman yang kita ada akan menjadi panduan untuk kita kelak. 

Lega-lega dan lega bila praktikal dah abis semalam. Ramai ar bebudak ni dok update citer masing-masing kat muka biru last day dekat sekolah. Ada dapat hadiah dari murid or upload gambar last day . Hahahaha, biarlah kenangan mereka dan kesukaan mereka juga. Aku? hahahaha last day semalam macam biasa jer. Terpakasa gie sekolah pagi sebab dijemput hadir ke majlis perpisahan dengan staff sana. Majlis yang ringkas dan padat dengan movement makan-makan. Rajin sungguh akak-akak ini membuat potluck, terharu aku huhuhuhuhu. Thannks so much, jasa mu akan ku kenang juga. Makan-makan dengan staff pastue dapat gift dari penyelia petang. Petang pula macam biasa punch card lepaih sembayang jumaat terus masuk kelas. Pengajaran terakhir aku dekat bebudak tahun 3, baca tiga ayat mudah dah cukup kot. hahaha. Diaorang pun aku tengok tak langsung mood nak belajar sangat. Akhir sekali, sesi bergambar dan bermaaf-maafan. Yelah mana tahu sedang aku mendidik mereka ada aku terkasar bahasa ker, terlibas dioarang ker,oppppsss mana ada libas-libas hanya pelukana manja jer yang aku bagi. Abis sekolah pas maghrib terus aku dan 3 lagi ahli kereta pergi meraikan kejayaan praktikal. Pergi pe kena Double Sensation PizaaHut. Terimas pada zack yang sudi belaja kami. Balik hsotel jam 8 lbh harapan nak tengok citer kat TV tiga tue. Last-last ditayangnya mandat. Hampeh sungguh. Terus aku tidur. 

Aku dan kanak-kanak dalam kenangan (bergambau)


Praktikal dah habis TAPI....Ada benda yang masih belum selesai.....Serius seram nie.

Cisss berdebah, aku ada 2 lagi projek belum lagi dihantar. Puuuuuleesss help me. Matainaaaaaa aku weekeened nie nak kena siapakan tugasan. Alasan tak siap lagi mudah sahaja, sibuk bermengajau dekat sekolah sampai tak sempat nak buat. hahahaha. Doakan aku dapat siapkan ini sebelum malam ahad esok. 

petpotpet: berkakailah demi masa depan, pedulikan kampen pilihanraya.

No comments: