4/28/2011

Rombongan Pak Lebai Ke Semporna

Asslamuaikum korang semua...

Dah berjazam aku tak memereka cerita kat dalam belog im impressed. Memang dah lama dah ada niat aku nak mengupdate blog kesayangan ini tapi nak dijadikan alasan yang munasabahlah sikitkan, boleh dikatakan aku sibuk dengan assignment2 yang selalu duk terkinja-kinjal terkinja-kinja bajet darling untuk dibelai sepanjang bulan ini. Akhirnya aku berjaya menyepak terajang assignment semua (mean dah hantarlahkan)MySpace. Memang sekarang ini aku dah boleh bernafas secara normal balik klu tak hidup ini boleh diibaratkan ikan koi berenang-renang sebelum mati (hyperbola lebih) MySpace.

Nak dijadikan cerita dan pedoman kepada korang semua inilah sifat semula jadi manusia yang kadang-kadang yang selalu keliru dengan kehendak mereka. Bila ada assignment aku cakap hidup ini bohsan, bila dah tak ada kerja aku masih menjeret bohasa. Inilah namanya buruk perangai tak reti-reti nak bersyukur dan gunakan masa yang ada dengan benda-benda yang berfaedah macam gie main pondok-pondok, main balling sepliar tak pun duk berzikir dapat tambah pahala MySpace. Aku ini memang jenis orang yang cepat bohsan dengan sesuatu atmosphere yang tak merangsang minda dan kepala otak untuk berfikir dengan pantasnya. Bila dah bohsan mulalah mulut yang busuk nie duk merungut itu ini dan bebagai lagi bebelan merapu MySpace.

Dalam diri ini diselubungi oleh misteri kebohsan yang melampau dan sedang aku duk mengadap laptop tetiba sahaja kelasmate aku dengan muka senyuman yang mencecah pipi  mengajak aku joint diaorang (ahli jejalan rombongan Pak Jabir). Plan punya plan and kitaorang pun buat keputusan nak gie hangout kat Semporna dan kebetulan pulak dalam minggu sebelum itu ada Si Sabri menjemput majis perkhawinan adik kepada abang Man. Aku dengan perasaan girang ala-ala Pak Lebai mendapat jemputan kenduri pergi calling Cik Cyang nak informkan kat dia pasal plan rombongan Pak Jabir ke Semporna. Dia bagi aku gie walaupun nada dia macam tak berapa nak bagi sebenarnnya. MySpace

Nampak gayanya cerekarama kali terpaksa ditunda pada post yang akan datang memandangkan waktu subuh telah pun masuk dan kelas hari ini akan bermula dalam beberapa jam jer lagi. Kompom aku duk kat belakang hari dan khusyuk mendengar kuliah sampai terhanguk-hannguk. MySpace

P/S:  A sweet movement come from a sweet heart.





   


3 comments:

cik hanis manis said...

wsalam,,
tade amik pic mse knduri tu ke?
klu ade share lahh :)

cik hanis manis said...

pak jabit,
share la pic mse kndri kawen tu
kalau ada

Muhammad Mustaqim Razali said...

wsalam

nak sambung cter nie