9/13/2011

Hari penuh kesah dibuatnya


Agak ketinggalan wa nak ucapakan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin buat kamuorang semua. Mintak maaf kalau ada mengata belakang, termakan makan biskut dan banyak lagi. Minggu lepas selepas seminggu cuti raya wa masuk sekolah buat program 'school attack' (nanti wa citer skit pasal sekolah molah nie). Semalam wa agak huru hara masa ondaway nak balik Sabah, hampir-hampir tertinggal flight. Nasib baik Abah wa drifter yang hebat berjaya memandu Persona dengan berhemah meskinpun tersangkut dalam kesesakan lalu lintas kat area RnR Seremban. 
By google

Dah sampai kat lcct dah jam 3.10 pm, flight wa berkepak kul 3.40 pm. Pergghhh mana tak serabut time tue. Mulalah wa pun gelabah tak tentu pasal terlupa booking numberlah, sakit lutut bagai (gout bende), kad matrik masih gantung kat leher (pe kes) dan paling tak boleh belah wa tak masukkan alat tulis dalam luggage jadinya wa letak dalam beg laptop maka bila wat safety check kat balai berlepas wa nyer gunting bagai kena rampas (craps). Nasib baik sempat kali nie. Berjemban peluh wa masa dalam flight tue belum tengok lagi wa nye kesah (ketiak basah) macam mana. 
By google

Syukurlah dengan adanya teknologi penghawa dingin dapat wa keringkan peluh kesah nie. Apa-apa pun wa selamat menjejaki Tawau balik semula dan mula kelas macam biasa seperti bulan puasa dulu kelas dah macam kena langgar garuda (kosong dan senyap dibantu mood malas).

By google

Malam tue pulak wa sibuk kemas bilik wa yang dah jadi homestay oleh kloni semut hitam. Mak ai bukan sedikt sebur satu tong spray reset pun dah abis lagi semut. 
By google

Terpasksa wa ngan rumate kemas kasi bersih bili  bru boleh tarik nafas lega. Balik kampus kali nie memang mencabar kepala otak wa sebab wa kena siapkan assignment yang dah Q-up berderet minta wa peluk cium. Perggghh, harap-harap wa tak tension teruk dan migraine wa tak timbul lagi :) . 


Pesan orang tua-tua: 'Kalau nak berjalan jauh nak oih, bagus engko jalan awal nanti takut pepehal lakh berlaku tengah jalanan kang susah lak'.

               

1 comment:

Cik Jannah said...

hahaha. berat masalah ni. hehe