3/21/2011

Ayuh ke kembali ke sekolah... ayuh!!!

Assalamuaikum murid-murid, cehwah semangat yang tak dibuang lagi meskipun dah 2 jam setengah dah berada di rumah.

Ayuh ke kembali ke sekolah... ayuh!!!
Teringat kembali seni kata lagu dalam iklan kasut sekolah dulu-dulu....

Nak bagi korang semua yang hari ini merupakan first day aku masuk semula ke sekolah as a teacher selama seminggu. Hari ini juga  aku rasa nak letak jawatan jer sbb aku rasa terlampau letih, dehydrate, dan emosi tak beberapa nak stable. Agioo bayangkan aku terpacak kat sekolah dari pukul 7:00 am until sampailah kambing-kambing dah nak masuk kandang semula, kul 5:35 pm. 

Mari tengok muka annoying aku pada hari pertama...

WTH, What The Hekkk!!! Membongkang jer keje, kumpul taik mata, curik tulang dah tue tak agak-agak buat lagak aksi negri dalam bilik guru. Sumpah pas nie kena panggil masuk bilik cekgu besau. 


Kaki kelentong berpura-pura buat sesuatu yang dia sendiri pun tak tau setelah melihat kelibat sosok-sosok ghaib yang seakan -akan cikgu besau. 

Suasana bilik guru kurang produktif mari kita jenjalan a round da school. Muka bajet pegawai yang datang duk observe sekolah. 
Ada sesuatu yang menarik? Snap snap dan jenjalan lagi.....
Dengan lincahh kaduknya aku mengangkat tb jenama panasonic kaler merah nie, macam boleh bawak balik ghumah....
Jumpa pulak dengan kotak susu, nie pun nak kena rembat bawak balik ghumah..

Dah jenuh jejalan satu sekolah, makcik cleaner pun dah kenal, jumlah tangga kat sekolah pun dah hafal, jom  kita mengeteh pulak owkey.



Terkejut ker mak cik...

Terkejut tak per jangan terkentut...

Takut ada bau nanti..

Sebenarnya gegambar semua kat atas tue adalah lakonan semata-mata, so jangan korang terkejut beruk tengok aksi-aksi yang menjengkelkan seorang cikgu di sekolah. Aigoo, sebenarnya aku tengah ngantok gaban sekarang nie, sambung entry esok for the real teacher at school.. See u all again. 




4 comments:

wynda said...

hahahahhahahahhahha..
dady sume ader masalh yg sama...
buat2 " buat kerja"
padahal 1 bnda pun ntah pa2 ja.. ahhahahhaha

Muhammad Mustaqim Razali said...

toaday the same thing will be happen...
hari ini observe bdak pml ujian lisan dan bertulis...
xlulus xleh kuar dari kls pml

wynda said...

hahahhaha...
garang oooooooo....
dub dab...
hahahaahhaha

Muhammad Mustaqim Razali said...

garang memaksa...